TOSCANE / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen in Toscane

De regio Toscane is misschien wel de bekendste streek van ItaliŽ. Dit is ook niet zo gek als je beseft welke beroemde bezienswaardigheden, musea, steden en dorpen er allemaal in Toscane liggen. De grootste en bekendste stad van de streek is Florence maar ook steden als Arezzo, Pisa, Lucca, Siena en Livorno behoren tot deze streek. Toscane staat bekend als de bakermat van de renaissance met de familie deíMedici als drijvende kracht en de stad Florence als het middelpunt. Er zijn in Toscane behoorlijk wat kunstmusea en palazzoís te vinden waar je wereldberoemde kunstwerken uit deze bijzondere periode tegenkomt. Het is opvallend hoeveel kunst die in deze regio gemaakt is nog steeds hier te vinden is.

 

Als je een rondreis maakt door Toscane dan snap je heel goed waar de verschillende kunstenaars hun inspiratie vandaan haalden. Toscane is namelijk ťťn van de mooiste en meest bijzondere streken van ItaliŽ en misschien wel van heel Europa. Het heuvelachtige landschap van Toscane met daartussen de prachtige historische dorpjes is slechts ťťn van de typische gezichten van de regio. Een ander beroemd deel van de regio is de kuststreek. De stranden zijn er minder mooi dan in andere delen van ItaliŽ maar de uitzichten zijn er fantastisch en de Tyrreense Zee is er heerlijk. Voor de kust van Toscane liggen nog enkele eilanden die tot de regio behoren Elba is het beroemdste maar ook Giglio, Capraia, Gorgona, Montecristo, Giannnutri en Pianosa zijn te vinden voor de Toscaanse kust. Op Pianosa en Montecristo na zijn alle eilanden voor de kust van Toscane bewoond.

Bijzondere plaatsen in Toscane

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Toscane bewonderen:
 
Baptisterium van Pisa
Basilica di San Giovanni
Basilica di Santa Margherita
Camposanto Pisa
Castello dei Conti Guidi
Duomo di Arezzo
Duomo di San Cristoforo
Duomo di Siena
Duomo di Sovana
Giglio
Kathedraal van Lucca
Kathedraal van Pisa
Museo della Cattedrale
Orto Botanico di Pisa
Palazzo dei Priori Volterra
Piazza dei Miracoli
Stadsmuren van Lucca
Teatro Romano di Volterra
Tettucio Terme
Toren van Pisa
Florence > Baptisterium San Giovanni
Florence > Basilica Santa Maria del Fiore
Florence > Biblioteca Medicea Laurenziana
Florence > Campanile van Florence
Florence > Capelle Medicee
Florence > De plafonds van Florence
Florence > Dom van Florence
Florence > Galleria dell'Accademia
Florence > Mercato San Lorenzo
Florence > Palazzo Medici Riccardi
Florence > Palazzo Pitti
Florence > Palazzo Vecchio
Florence > Ponte Vecchio
Florence > Santa Croce
Florence > Santa Maria Novella
Florence > Uffizi

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

Toscane ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER TOSCANE

Toscane bezienswaardigheden top 10
Toscane informatie
Toscane nieuws
Toscane voor beginners
mooiste dorpjes in Toscane

TOSCANE WEER & KLIMAAT

Toscane klimaatinfo
beste reisperiode voor een Toscane zonvakantie

TOSCANE OP STARTPAGINA.NL

Toscane startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl