bijzondere plaatsen > Italië > Florence > Baptisterium San Giovanni

BAPTISTERIUM SAN GIOVANNI

FLORENCE

Het Baptisterium van Florence staat ook wel bekend als het Baptisterium van San Giovanni. Het Baptisterium is één van de oudste gebouwen in Florence. Het is gebouwd op de resten van een Romeins paleis uit de vierde eeuw na Christus. Het huidige gebouw stamt uit de elfde eeuw.

Zijn huidige uiterlijk kreeg het Baptisterium pas in de veertiende eeuw. De architect Arnolfo di Lapo was verantwoordelijk voor het ontwerp. Deze architect was ook verantwoordelijk voor het uiterlijk van de Basilica Santa Maria del Fiore. Op 21 maart werden alle kinderen die in de twaalf maanden daarvoor geboren werden gedoopt in het Baptisterium.

 

De twee belangrijkste en bekendste kenmerken van het Baptisterium zijn de drie bronzen portalen en de mozaïeken op de koepel. Deze mozaïeken werden ontworpen door Cimabeu. De oostelijke en bekendste deuren werden gemaakt door de kunstenaar Lorenzo Ghiberti. De originele staan tegenwoordig in het Museo dell’Opera del Duomo.

 
Meer informatie?

Baptisterium San Giovanni
Florence
Florence voor beginners
5x zien & doen in Florence

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl