bijzondere plaatsen > Italië > Toscane > Giglio

GIGLIO

TOSCANE

Het eiland Giglio is één van de mooiste en drukst bezochte eilanden voor de kust van Toscane. Vanuit Porto Stefano vertrekt er ieder uur in het hoogseizoen een veerboot naar het eiland. Je kunt er naartoe met je auto maar op het eiland is uitstekend openbaar vervoer.

De meeste toeristen die een bezocht brengen aan Giglio komen naar het eiland toe voor zijn prachtige stranden en het historische dorpje Giglio Castello. Andere grotere plaatsen op het eiland zijn Giglio Porto en Giglio Campese. Giglio is een geliefd eiland voor wandelaars.

 

In januari 2012 kwam Giglio negatief in het nieuws toen het cruiseschip de Costa Concordia verging voor de kust van het eiland. Bij deze scheepsramp die bijna volledig aan de kapitein te wijten was vielen 32 doden en vele gewonden. Op het eiland is een monument te vinden dat hieraan herinnert..

 
Meer informatie?

Giglio
Giglio Porto
Giglio Castello
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl