bijzondere plaatsen > Italië > Toscane > Tettucio Terme

TETTUCIO TERME

TOSCANE

Tettucio Terme is één van de vele thermen die in Montecatini Therme te vinden zijn. Het is echter wel één van de mooiste in dit stadje. Dit komt hoofdzakelijk het prachtige jugendstil gebouw waar de therme in gevestigd is. De weelderig vormgegeven zuilen en de gangen nemen je mee terug in de tijd.

Eenmaal binnen bij de therme valt het op dat er voor het grootste deel een serene rust heerst. Overal behalve bij het restaurant waar daar wordt gezellige muziek gespeeld en maken verschillende bejaarde koppels een dansje. Ondertussen kun je jezelf reinigen door het drinken van het water.

 

Een indrukwekkend bouwwerk aan de zijkant van van de therme is ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Paolo Portoghesi. Deze architect staat bekend om de organische vormen die hij gebruikt. De vorm van het houten skelet van dit gebouw is hier een goed voorbeeld van.

 
Meer informatie?

Thermen van Montecatini
Montecatini
Toscane bezienswaardigheden
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl