bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Florence > Dom van Florence

DOM VAN FLORENCE

FLORENCE

De koepel van de Kathedraal van Florence staat bekend als de Duomo. De Duomo is het laatste deel dat aan de kathedraal werd toegevoegd. Dit voornamelijk omdat men niet wist hoe de koepel te bouwen. Uiteindelijk werd de koepel ontworpen door de architect Filippo Brunelleschi.

Filippo Brunelleschi mocht de koepel bouwen nadat hij een ontwerpwedstrijd had gewonnen. De koepel is beschilderd door Vasari met zijn interpretatie van het laatste oordeel. Na de dood van Vasari werd de koepel afgeschilderd door Federico Zuccari. Tijdens een bezoek aan de koepel kun je de beschilderingen van dichtbij bekijken.

 

Een hoogtepunt van een bezoek aan Florence is een bezoek aan de Duomo. Je daarvoor echter wel een stevige beklimming maken langs smalle gangen en enge trappen. In totaal moet je 463 traptreden oplopen. Het uitzicht dat je uiteindelijk vanaf de koepel over Florence heb is de moeite meer dan waard.

 
Meer informatie?

Dom van Florence
Dom van Florence
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl