bijzondere plaatsen > Italië > Toscane > Kathedraal van Pisa

KATHEDRAAL VAN PISA

TOSCANE

De Kathedraal van Pisa ook wel bekend als de Duomo di Santa Maria Assunta of de Dom van Pisa is één van de belangrijkste gebouwen op het Piazza dei Miracoli. De bouw van de dom startte in de tweede helft van de elfde eeuw en het zou ongeveer tweehonderd jaar duren voordat hij voltooid werd.

Tijdens een grote brand in de zestiende eeuw werd het merendeel van het originele interieur verwoest. Alleen de stenen preekstoel heeft de brand overleeft. Het cassetteplafond stamt uit de zestiende eeuw. Het mozaïek op de koepel met de voorstelling van ‘Christus in Majesteit’ is gemaakt door Cimabue.

 

De Kathedraal van Pisa kan gratis bezocht worden al dien je er wel een bonnetje voor te halen. Als je één van de andere bezienswaardigheden op het Piazza dei Miracoli gaat bezoeken krijg je dit bonnetje er gelijk bij. De kathedraal van Pisa staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

 
Meer informatie?

Kathedraal van Pisa
Pisa
Pisa bezienswaardigheden
Italië informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl