bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Florence > Uffizi

UFFIZI

FLORENCE

Het Uffizi is het bekendste museum van Florence. In dit museum zijn enkele van de bekendste en beroemdste kunstwerken ter wereld te vinden. Het Uffizi is gebouwd en ontworpen door Vasari in opdracht van Francisco deí Medici. Het was oorspronkelijk bedoeld als galerij maar heeft ook jaren dienst gedaan als kantoorgebouw.

Op de eerste verdieping van het Uffizi zijn de originele galerijen te vinden die ontworpen zijn door Vasari. Op deze galerijen zijn kunstwerken te vinden van de grootste namen uit de renaissance. Zo hangt de La primavera en de geboorte van Venus van Botticelli er en Tondo Doni van Michelangelo.

 

De originele collectie van het Uffizi is door de eeuwen heen aangevuld met kunstwerken uit de gehele wereld. Er hangen bijvoorbeeld wereldberoemde werken van Rembrandt. Wie het Uffizi wil bezoeken zal vaak over het nodige geduld moeten beschikken aangezien de wachtrijen op de drukste dagen van het jaar kunnen oplopen tot vijf uur.

 
Meer informatie?

Uffizi
Uffizi
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl