bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Florence > Palazzo Medici-Riccardi

PALAZZO MEDICI-RICCARDI

FLORENCE

Het Palazzo Medici-Riccardi is het voormalig woonpaleis van de familie deíMedici die het later weer verkochten aan de familie Riccardi. Tegenwoordig dient een deel van het paleis als museum en wordt een deel gebruikt als kantoorruimte voor de gemeente Florence.

Een van de bekendste kamers van het voormalige paleis is de Capella dei Magi. Deze kapel is beroemd om zijn muurschilderingen van Benozzo Gozzoli. De tekeningen danken hun beroemdheid aan het feit dat een groot deel van de familie deíMedici op deze beschilderingen te vinden zijn.

 

Een andere beroemde ruimte in het Palazzo Medici-Ricardi is de zaal Luca Giordano. Deze zaal is pas gebouwd in de zeventiende eeuw. Op het plafond van deze kamer is een fresco te zien van Luca Giordano. Andere ruimtes en kamers van het paleis zijn ingericht als stijlkamer. Ze hebben nog steeds dezelfde uitstraling als enkele eeuwen geleden.

 
Meer informatie?

Palazzo Medici-Riccardi
Florence
Florence voor beginners
ItaliŽ informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl