bijzondere plaatsen > Italië > Florence > Basilica Santa Maria del Fiore

BASILICA SANTA MARIA DEL FIORE

FLORENCE

De Kathedraal van Florence of de Basilica di Santa Maria del Fiore is één van de meest in het oog springende gebouwen in het historische centrum van Florence. Met name de koepel van de kathedraal met de schitterende beschilderingen van Vasari. De kathedraal is gebouwd aan het einde van de dertiende eeuw.

Het originele ontwerp van de Basilica Santa Maria del Fiore is Arnolfo di Cambio. Hij kreeg de opdracht mee om de grootste en meest indrukwekkende kathedraal van de regio te maken. Door verschillende tegenslagen kwam de bouw meerdere malen stil te liggen waardoor hij pas aan het einde van de vijftiende eeuw werd voltooid.

 

Zijn huidige uiterlijk kreeg de kathedraal pas in de negentiende toen de huidige voorgevel werd gebouwd. Deze diende ter vervanging van de bakstenen gevel uit de zestiende eeuw. De kathedraal van Florence kan dagelijks bezocht worden allen op zondagen en andere religieuze feestdagen gelden er aangepaste openingstijden.

 
Meer informatie?

Basilica Santa Maria del Fiore
de Dom van Florence
Florence
Florence voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl