bijzondere plaatsen > Italië > Toscane > Baptisterium van Pisa

BAPTISTERIUM VAN PISA

TOSCANE

Het baptisterium van Pisa is één van de gebouwen op het Piazza dei Miracoli. Het staat net als de andere gebouwen op dit plein op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het Baptisterium is gewijd aan Johannes de Doper. Het Baptisterium van Pisa is de grootste van Italië.

De bouw van het Baptisterium startte halverwege de twaalfde eeuw en het zou tot de veertiende eeuw duren voordat de doopkapel werd afgebouwd. Het baptisterium staat recht tegenover de Kathedraal van Pisa. Opvallend aan het gebouw is de gotische koepel.

 

De binnenzijde van de doopkapel is opvallend ingetogen. Er zijn bijna geen decoraties te vinden aan de binnenzijde van het gebouw. Wel staan er enkele prachtige stukken zoals een achthoekige doopvont en een bronzen beeld van Johannes de Doper. Vanaf de eerste verdieping heb je een prachtig zicht op het interieur van het Baptisterium.

 
Meer informatie?

Baptisterium van Pisa
Pisa
Pisa bezienswaardigheden
Pisa voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl