bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Teatro Romano di Volterra

TEATRO ROMANO DI VOLTERRA

TOSCANE

Het Teatro Romano di Volterra of het Romeins theater van Volterra is een Romeins theater dat gebouwd is in de eerste eeuw voor Christus. Het theater werd gebouwd in opdracht van de familie Caecina, een invloedrijke familie uit Volterra. Volterra maakte toen nog onderdeel uit van EtruriŽ.

Het theater werd gebouwd naar voorbeeld van de Romeinse theater die op andere plaatsen in het huidige ItaliŽ te vinden waren. In de vierde eeuw na Christus verloor het zijn functie waarna in gebouw in verval kwam. Tijdens de middeleeuwen werden delen van het theater gebruikt om huizen en andere gebouwen van te maken.

 

De restanten verdwenen onder een laag aarde en werden pas halverwege de twintigste eeuw weer ontdekt. Hierna werd het theater uitgegraven en gedeeltelijk gerestaureerd. Je het Teatro romano di Volterra tegenwoordig bezoeken en een wandeling maken door de oude catacomben.

 
Meer informatie?

Teatro Romano di Volterra
Volterra
Toscane bezienswaardigheden
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl