bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Florence > Palazzo Pitti

PALAZZO PITTI

FLORENCE

Palazzo Pitti is een voormalig paleis op de zuidelijke oever van de Arno dat tegenwoordig in gebruik is als museum. In het Palazzo Pitti bevinden zich meerdere musea, de bekendste hiervan zijn de Gallerina Palatina, Galleria díArte Moderna en de Gallerria del Costume. Een ander deel is ingericht met stijlkamers.

De Gallerina Palatina is de bekendste en meest indrukwekkende van de musea in Palazzo Pitti. In dit museum kom je werken van bijna alle grote meester uit de renaissance tegen. Enkele van de bekendste kunstenaars in dit museum zijn Botticelli, Caravaggio, RafaŽl, Titiaan en Pieter Paul Rubens.

 

Maar ook de andere musea in het Palazzo Pitti zijn meer dan de moeite waard. Zo hangen in de Galleria díArte Moderna enkele prachtige werken uit het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. De collectie van het Gallerria del Costume is indrukwekkend en prachtig tentoongesteld.

 
Meer informatie?

Palazzo Pitti
Florence
Florence voor beginners
5x zien & doen in Florence

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl