bijzondere plaatsen > Italië > Toscane > Duomo di Sovana

DUOMO DI SOVANA

TOSCANE

De Duomo di Sovana of de kathedraal van Sovana is één van de oudste nog bestaande kathedralen in Toscane. De bouw van de kathedraal startte al in de achtste eeuw na Christus. De oude funderingen van de eerste kathedraal zijn nog steeds te zien in de kelder van de Duomo.

Het zou echter duren tot de dertiende eeuw voordat de Duomo van Sovana in zijn geheel voltooid zou worden. Natuurlijk is er niet constant aan de kathedraal gewerkt maar de oude kathedraal werd nooit voltooid waarna er in de dertiende eeuw een nieuw deel aan gebouwd werd.

 

Als je door de Duomo van Sovana loopt is goed te zien dat de kathedraal uit twee delen bestaat. De duomo en de oude crypte kunnen bezocht worden. Hiervoor wordt een kleine entreeprijs gevraagd. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de restauratie werkzaamheden van de kathedraal van Sovano.

 
Meer informatie?

Duomo di Sovana
Mooiste dorpjes van Toscane
Toscane bezienswaardigheden
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl