bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Castello dei Conti Guidi

CASTELLO DEI CONTI GUIDI

TOSCANE

Castelle dei Conti Guidi is zonder twijfel het meeste en meest bijzondere bouwwerk van het dorpje Poppi. Het kasteel van de graven van Guidi is gebouwd in de tweede helft van de twaalfde eeuw maar werd nog geen eeuw later grondig gerenoveerd waarna het grotendeels zijn huidige uiterlijk kreeg.

Het kasteel kan tegenwoordig bezocht worden. In de kelders vind je informatie over de slag van Angiari. Deze belangrijke slag is vooral beroemd door het prachtige schilderij van Leonardo da Vinci ervan maakte. Helaas is dit schilderij al verschillende eeuwen zoek.

 

Op de bovenste verdieping zijn in verschillende oude kamers nog frescoís te zien van Taddeo Gaddi uit de veertiende eeuw. Ook de trap naar deze verdieping is schitterend. Het is mogelijk om de toren van het kasteel te beklimmen. Vanaf de klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over Poppi en de omliggende dalen.

 
Meer informatie?

Castello dei Conti Guidi
Poppi
Toscane bezienswaardigheden
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl