bijzondere plaatsen > Italië > Toscane > Kathedraal van Lucca

KATHEDRAAL VAN LUCCA

TOSCANE

De kathedraal van Lucca ook wel bekend als de Duomo di San Martino is een kathedraal gewijd aan de heilige Martinus van Tours, bij ons beter bekend als Sint maarten. Op de façade van de kathedraal is een beeld van Sint Maarten op een paard te vinden. De bouw van de kathedraal startte in het tweede deel van de elfde eeuw.

Naast de kathedraal staat een campanile uit de dertiende eeuw. Deze toren kan anders dan veel andere torens in Lucca niet beklommen worden. In de kathedraal is het kruisbeeld “Volto Santo” dat volgens de legende gemaakt is door Nikodemus een tijdgenoot van Jezus.

 

Als dit waar zou zijn zou dit het enige beeld van Jezus zijn dat naar zijn portret is gemaakt. Verder hangen er nog enkele prachtige renaissance werken in de kerk van onder andere Bartolomeo en Tintoretto. De kathedraal kan tegen een kleine entree bezocht worden.

 
Meer informatie?

Kathedraal van Lucca
Lucca
Lucca bezienswaardigheden
Italië informatie
 

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl