bijzondere plaatsen > Italië > Florence > Biblioteca Medicea Laurenziana

BIBLIOTECA MEDICEA LAURENZIANA

FLORENCE

Bij de Basilica San Lorenzo in Florence staat de Biblioteca Medicea Laurenziana. Deze bibliotheek is opgericht in de zestiende eeuw. Het was kardinaal Giulio de Medici om de omvangrijke boekcollectie van de familie de medici onder te brengen in een kloosterbibliotheek. De opdracht voor de bouw werd gegeven aan Michelangelo.

De Biblioteca Medicea Laurenziana wordt gezien als het mooiste en meest afgeronde ontwerp van Michelangelo. Bijzonder is dat Michelangelo het originele ontwerp van de bibliotheek maakte op een papiertje niet groter dan een dollarbiljet. Een van de mooiste onderdelen van de bibliotheek is de vestibule.

 

De bibliotheek is tegenwoordig geopend voor het publiek. Je kunt de bibliotheek bereiken via de kloostergang van de San Lorenzo. De bibliotheek bevindt zich om praktische redenen op de eerste verdieping van het klooster. In de bibliotheek worden meerdere boeken tentoongesteld waaronder “De Goddelijke Komedie” van Dante.

 
Meer informatie?

Biblioteca Medicea Laurenziana
Florence
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl