bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Duomo di Siena

DUOMO DI SIENA

TOSCANE

De Duomo di Siena, ook wel bekend als de Cattedrale di Santa Maria Assunta, is een schitterende kathedraal bovenop ťťn van de heuvels in Siena. De kathedraal behoort tot de meest indrukwekkende bouwwerken van Toscane. Bij de kathedraal hoort een 77 meter campanile, een bibliotheek en een baptisterium.

Eťn van de dingen die de kathedraal zo bijzonder maakt is de prachtige marmeren vloer. Op deze vloer zijn meer dan vijftig vlakken te vinden met daarop Bijbelse verhalen en andere religieuze afbeeldingen. In het midden bevind zich een labyrint waar de zondaar op hun knieŽn overheen moesten kruipen.

 

Aan de zijkant van de duomo is het Libreria Piccolomini te vinden. In deze schitterende bibliotheek zijn verschillende oude manuscripten te vinden en schitterende frescoís van Pinturicchio. In het midden van de bibliotheek staat een prachtig beeld van de drie GratiŽn.

 
Meer informatie?

Duomo di Siena
Siena
Toscane bezienswaardigheden
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl