bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Basilica di San Giovanni

BASILICA DI SAN GIOVANNI

TOSCANE

De Basilica di San Giovanni is een oude kerk in het historische centrum van Lucca aan de Piazza San Giovanni. De huidige indeling van de kerk stamt uit de twaalfde eeuw maar al in de vijfde eeuw was er een kerk er op deze plek een kerk te vinden. De Basilica San Giovanni wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt voor diensten.

De basiliek wordt tegenwoordig hoofdzakelijk gebruikt voor concerten en evenementen. Onde de huidige vloer zijn de opgravingen te zien van de oude Santa Reparata. Op speciaal aangelegde loopbruggen kun je door de opgravingen lopen. Met name de oude doopvont en de oude mozaÔeken zijn erg mooi.

 

De toren van de basiliek kan beklommen worden. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over Lucca en de heuvels om de stad. De stalen trappen naar boven zijn vrij gemakkelijk te belopen alleen het laatste deel bestaat uit een vrij steile ladder. Dit is minder geschikt voor mensen met hoogtevrees.

 
Meer informatie?

Basilica di San Giovanni
Lucca
Lucca bezienswaardigheden
ItaliŽ informatie
 

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl