bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Basilica di Santa Margherita

BASILICA DI SANTA MARGHERITA

TOSCANE

De Basilica di Santa Margherita is te vinden hoog boven het stadje Cortona. Om de basiliek te bereiken moet je de kruisweg volgen. Dit is een steil en behoorlijk lang pad naar de top van de heuvel. De basiliek is deze stevige klim gelukkig meer dan waard en eenmaal boven zal je beloond worden.

De basiliek is zoals zijn naam al doet vermoeden gewijd aan Margaretha van Cortona. Margaretha was de concubine van een kasteelheer uit Montepulciano. Toen deze stierf trok ze zich terug bij de Franciscanen van Cortona. Hier kreeg zij verschillende visioenen en extases. Ze is de beschermheilige van de prostituees.

 

In het linkse transept van de basiliek liggen de resten van Margaretha van Cortona. Ze liggen in een urn die gedeeltelijk van glas is gemaakt zodat je het gebalsemde lichaam goed kan zien liggen. De kerk verkeerd in een prachtige staat, zo zijn bijvoorbeeld de frescoís nog prachtig van kleur.

 
Meer informatie?

Basilica di Santa Margherita
Cortona
Toscane bezienswaardigheden
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl