bijzondere plaatsen > Italië > Toscane > Duomo di San Cristoforo

DUOMO DI SAN CRISTOFORO

TOSCANE

De Duomo di San Cristoforo of de kathedraal van Sint-Christoffel is te vinden op het hoogste punt van het stadje Barga. De kathedraal is hierdoor zo goed als vanuit ieder deel van het dorp goed zichtbaar. De bouw van kathedraal werd aan het einde van de zestiende eeuw voltooid.

De huidige kathedraal is te vinden op de plaats waar al sinds de negende eeuw na Christus kerken te vinden zijn. In het interieur van de Duomo di San Cristoforo zijn nog steeds goed onderdelen te onderscheiden van oudere kerken. Vanaf het plein voor de kerk heb je een schitterend uitzicht over Barga.

 

Achter het altaar staat een beeld van Sint Christoffel uit de twaalfde eeuw. Dit beeld is één van de mooiste beelden gemaakt in deze periode in Toscane. Op verschillende wanden en pilaren zijn nog resten van fresco’s en andere muurschilderingen te zien. De meeste stammen uit de zestiende en zeventiende eeuw.

 
Meer informatie?

Barga
Barga
Toscane bezienswaardigheden
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl