bijzondere plaatsen > ItaliŰ > Toscane > Duomo di Arezzo

DUOMO DI AREZZO

TOSCANE

De bouw van de kathedraal van Arezzo startte in de tweede helft van de dertiende eeuw en werd pas in de eerste helft van de zestiende eeuw afgerond. Aan de buitenzijde is van de oude kerk maar weinig te zien want de fašade stamt uit het begin van de twintigste eeuw.

De kathedraal van Arezzo is gebouwd in opdracht van paus Innocentius. Deze Duomo van Arezzo moest een oudere kathedraal vervangen die net buiten de stad op de top van de Piontaheuvel was gebouwd. In de achttiende eeuw werd het zijschip aan de kathedraal gebouwd.

 

In dit zijschip is een genadebeeld te vinden die jaarlijks door behoorlijk wat pelgrims wordt bezocht. EÚn van de opmerkelijkste details van de basiliek zijn de prachtig gebrandschilderde ramen van Guillaume de Marcillat. Volgens sommige kunstkenners behoren deze ramen tot de mooiste ter wereld.

 
Meer informatie?

Duomo di Arezzo
Arezzo
Toscane bezienswaardigheden
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl