bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Toren van Pisa

TOREN VAN PISA

TOSCANE

De scheve toren van Pisa is van oorsprong een klokkentoren die bij de Kathedraal van Pisa behoorde. De bouw van de toren startte in de tweede helft van de twaalfde eeuw. Niet lang na de start van de bouw begon de toren al licht te hellen. Tegenwoordig helt de toren ongeveer tien procent.

Een van de belangrijkste redenen dat de toren niet omgevallen is dat hij over de tijdsbestek van meer dan honderd jaar is gebouwd. De bouw heeft meer dan honderd jaar stilgelegen waardoor de grond eronder kon inklinken. De oorlog tussen Pisa, Genua en Florence heeft ervoor gezorgd dat de Toren van Pisa vandaag de dag nog overeind staat.

 

De toren van Pisa kan bezocht worden. Je dient hiervoor een kaartje te kopen. Bij dit kaartje zit een tijdslot wanneer je de toren kan bezoeken. Je krijgt eerst een beknopte uitleg over de bouw van de toren en daarna mag je de bijna 300 treden beklimmen. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over Pisa.

 
Meer informatie?

Toren van Pisa
Toren van Pisa
Pisa bezienswaardigheden
Pisa voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl