bijzondere plaatsen > Italië > Toscane > Palazzo dei Priori Volterra

PALAZZO DEI PRIORI VOLTERRA

TOSCANE

Het Palazzo dei Priori van Volterra is te vinden midden in het historische centrum van dit prachtige dorp. Het pand stamt uit het begin van de dertiende eeuw maar heeft in de loop der eeuwen behoorlijk wat veranderingen ondergaan. De belangrijkste zijn de negentiende-eeuwse muurschilderingen.

Het Palazzo dei Priori van Volterra is hiermee één van de oudste palazzo’s van Toscane. In de middeleeuwen zetelde de plaatselijke overheid in het gebouw. De oorspronkelijk naam van het pand was dan ook de Domus Communis wat vrij vertaald het gemeentehuis betekent.

 

Tegenwoordig is het Palazzo dei Priori nog steeds een gemeentelijk gebouw maar is wel gedeeltelijk opengesteld voor het publiek. Zo kun je de toren van het Palazzo beklimmen en enkele tentoonstellingen bezoeken. Het uitzicht vanaf de toren is fenomenaal met name het zicht op de Duomo van Volterra.

 
Meer informatie?

Palazzo dei Priori Volterra
Volterra
Toscane bezienswaardigheden
Toscane voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl