bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Florence > Palazzo Vecchio

PALAZZO VECCHIO

FLORENCE

Het Palazzo Vecchio van Florence is te vinden aan het Piazza della Signoria en wordt hierdoor soms ook wel het Palazzo della Signoria genoemd. Over het algemeen heeft men het over het Palazzo Vecchio. De vertaling hiervan is het oude paleis. Het paleis staat bekend om zijn bijzondere kunstcollectie en de prachtig gedecoreerde plafonds.

De bekendste ruimte van het Palazzo vechio is de Salone dei Cinuecento of de Zaal van Vijfhonderd. Deze immense zaal is ontworpen en gedecoreerd door Vasari. Met name het cassettenplafond van de zaal is indrukwekkend. De zaal is verder versierd met een beeld van Michelangelo en schilderijen van Vasari.

 

Een andere bijzondere zaal is de Salla die Mappa. In deze ruimte zijn 53 geografische kaarten te zien van Danti en Buonsignori. Deze kaarten werden gemaakt in opdracht van deímedici die de wereld in kaart wilden brengen. In het midden van de zaal staat een van de oudste globes ter wereld.

 
Meer informatie?

Palazzo Vecchio
Palazzo Vecchio
Florence
Florence voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl