bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Camposanto

CAMPOSANTO

TOSCANE

Het Camposanto is de minst bekende bezienswaardigheid van de vier bezienswaardigheden op het Piazza dei Miracoli in Pisa. Deze begraafplaats is te vinden in de noordelijke hoek van het plein. De buitenzijde van de Camposanto straalt eenvoud uit maar eenmaal binnen zie je de schoonheid van het gebouw.

De bouw van het Camposanto startte aan het einde van de dertiende eeuw. Maar het zou bijna tweehonderd jaar duren voordat het werd afgebouwd. Het Camposanto is gebouwd rondom een scheepsvracht aarde die afkomstig is van Golotha. De aarde werd na de tweede kruistocht naar Pisa gebracht.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het Camposanto voor een groot deel verwoest door brandbommen. Een groot deel van de praalgraven en frescoís werden onherstelbaar verwoest. Hetgeen wat te redden viel is na de oorlog terug opgebouwd. Over deze zwarte bladzijde is een permanente expositie te zien in het Camposanto.

 
Meer informatie?

Camposanto
Pisa
Pisa bezienswaardigheden
ItaliŽ informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl