bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Piazza dei Miracoli

PIAZZA DEI MIRACOLI

TOSCANE

Het Piazza dei Miracoli is het belangrijkste plein van Pisa. Veel mensen kennen het plein niet van naam maar kennen alleen de bezienswaardigheden die er op het plein te vinden zijn. De bekendste is de Toren van Pisa maar het Baptisterium van Pisa en de Kathedraal van Pisa mogen zeker niet vergeten worden.

Oorspronkelijk werd het plein het Piazza del Duomo genoemd maar sinds de schrijver Gabriele díAnnunzio het in zijn boek Piazza dei Miracoli noemde is het plein omgedoopt. Het plein is gebouwd met het geld dat gestolen werd van de inwoners van Palermo in de elfde eeuw.

 

Alle vier de gebouwen die op het Piazza dei Miracoli staan zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het plein is de belangrijkste toeristische attractie van Pisa en is de gehele dag afgeladen met toeristen. De grasvelden van het plein zijn met name geliefd bij de toeristen.

 
Meer informatie?

Piazza dei Miracoli
Pisa
Pisa bezienswaardigheden
Pisa voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl