bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Florence > Mercato San Lorenzo

MERCATO SAN LORENZO

FLORENCE

Achter de Sint-Laurensbasiliek van Florence staat de Mercato San Lorenzo. Deze overdekte voedselmarkt behoort tot leukste overdekte markten van Florence. De markt die ook bekend staat onder de naam Mercato Centrale. Het beste kun je in de morgen een bezoek brengen aan de markt.

In de hal zijn hoofdzakelijk kramen te vinden waar etenswaren verkocht worden. Zo zijn er tal van slagerijen, groenteboeren en viskramen te vinden. Naast deze kramen met verse etenswaren zijn er winkeltjes te vinden met wijnen, pastaís en verschillende gedroogde soorten gedroogd fruit en paddenstoelen.

 

In de straten en op de pleinen buiten de hal zijn er tal van lederkramen te vinden. In deze kramen worden verschillende soorten lederen jassen, tassen en andere lederen artikelen aangeboden. Het is gebruikelijk om af te dingen op deze markt. Het prijskaartje is vaak vele malen de werkelijke prijs.

 
Meer informatie?

Mercato San Lorenzo
5x zien & doen in Florence
Florence voor beginners
San Lorenzo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl