bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Florence > Campanile van Florence

CAMPANILE VAN FLORENCE

FLORENCE

De Campanile van Florence is gebouwd in de tweede helft van de veertiende eeuw als klokkentoren voor de Basilica di Santa Maria del Fiore. De toren is 85 meter hoog waarmee hij zes meter lager is dan de Duomo van de Basilica di Santa Maria del Fiore. Door middel van 414 treden kan de Campanila beklommen worden.

Op de originele tekening was er een puntdak op de toren gepland. Met het puntdak zou de toren hoger zijn geweest dan de Duomo. De beklimming van de campanila is een stuk minder zwaar dan de beklimming van de koepel van de Basilica di Santa Maria del Fiore. Dit voornamelijk omdat de trappen een stuk minder smal zijn.

 

Het uitzicht van deze toren is misschien nog wel interessanter dan die vanaf de koepel. Omdat je vanaf de Campanile een schitterend zicht hebt op de koepel van Brunelleschi. Onderweg naar boven kom je meerdere plateauís tegen waar je even kunt bijkomen tijdens je beklimming. De toren is dagelijks geopend voor het publiek.

 
Meer informatie?

Campanile van Florence
Florence
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl