bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Orto botanico di Pisa

ORTO BOTANICO DI PISA

TOSCANE

De Otro Botanico van Pisa is de oudste botanische tuin ter wereld die verbonden is aan een universiteit. De botanische tuin is opgericht in 1544 in opdracht van Cosimo deí Medici de eerste. In de eerste vijftig jaar werd de tuin tweemaal verplaatst.

De botanische tuin van Pisa wordt nog steeds onderhouden door studenten van de universiteit van Pisa. In de botanische tuinen zijn naast bijzondere bomen en planten zijn er ook vijvers, plantenkassen en medicinale planten te vinden.

 

Een bijzonder gebouw dat aan de tuin ligt is het voormalige botanische instituut. Van dit gebouw is de gevel compleet bezet met schelpen. Midden in de tuin staat de botanische school. De botanische tuin van Pisa is iedere dag behalve op zondag geopend voor het publiek.

 
Meer informatie?

Orto Botanico di Pisa
Pisa
Pisa bezienswaardigheden
Pisa voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl