bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Toscane > Museo della Cattedrale

MUSEO DELLA CATTEDRALE

TOSCANE

Het Museo Cattedrale di Lucca is te vinden aan het Piazza Antelminelli naast de kathedraal van Lucca. In het museum worden de voornaamste kunstschatten van de kathedraal bewaard. Wil je het museum en de kathedraal van Lucca bezoeken dan heb je de mogelijkheid om een combinatieticket te kopen.

Tot de belangrijkste kunstschatten van het museum zijn de sieraden van het kruisbeeld ďVolto SantoĒ. Dit kruisbeeld wordt ieder jaar op 13 september aangekleed met gouden sieraden van de Basiliek van San Frediano naar de Kathedraal van Lucca gedragen. De weg tussen de twee kerken wordt dan rijkelijk verlicht door kaarsen.

 

Verder zijn er in het museum verschillende religieuze schilderijen en beeldhouwwerken te vinden. Veel van deze kunstwerken stammen uit de renaissance. Opvallend is de grote collectie zilverwerk. Vanaf het balkon van het museum heb je een prachtig zicht op het Piazza Antelminelli.

 
Meer informatie?

Museo della Cattedrale
Lucca
Lucca bezienswaardigheden
ItaliŽ informatie
 

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl