bijzondere plaatsen > Italië > Toscane > Stadsmuren van Lucca

STADSMUREN VAN LUCCA

TOSCANE

Het historische centrum van Lucca is nog steeds compleet ommuurd door stadsmuren. Het is één van de weinige Italiaanse steden waarbij de oude stadsmuren nog in zijn geheel te zien zijn. Zo lang als bekend is Lucca altijd ommuurd geweest. De eerste stadswallen stammen uit de tweede eeuw voor Christus.

Door de eeuwen heen werden de stadwallen wel meerdere malen verplaatst en aangepast maar ze zijn nooit verdwenen. Wie nu het historische centrum van Lucca wil binnenrijden zal dit moeten doen via één van de zes stadspoorten. Alle straten binnen de stadsmuren zijn eenrichtingsstraten waardoor Lucca als een doolhof aanvoelt.

 

Tegenwoordig worden de stadsmuren hoofdzakelijk gebruikt door toeristen en inwoners van Lucca om te wandelen en te fietsen. De totale lengte van de stadsmuren is vier kilometer. Tijdens een wandeling over de stadsmuren kom je ijskarretjes en terrassen tegen.

 
Meer informatie?

Lucca
Lucca
Lucca bezienswaardigheden
Italië informatie
 

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl