bijzondere plaatsen > Italië > Florence > De plafonds van Florence

DE PLAFONDS VAN FLORENCE

FLORENCE

Als je door één van de vele paleizen of musea van Florence loopt dan is het eerst wat opvalt de prachtig gedecoreerde plafonds. Iedere ruimte valt je mond opnieuw open en straalt de enorme rijkdom van met name de familie de’Medici je tegemoet. Sommige van de planfonds zijn beschilderd andere bestaan uit houtsnijwerk of hebben gipsen ornamenten.

Sommige van de rijkelijk gedecoreerde plafonds zijn beschilderd met Bijbelse taferelen terwijl andere weer verzien zijn van Griekse of Romeinse mythen en sagen. Soms zijn ze in een prachtig perspectief geschilderd terwijl andere weer uit geometrische vormen bestaan.

 

Sommige zijn gemaakt door de grootste en bekendste kunstenaars uit de renaissance zoals Michelangelo of Vasari. Zo heeft Vasari een groot deel van de Duomo beschilderd en de zaal van vijfhonderd in het Palazzo Vecchio. Na een paar dagen in Florence is het niet zo gek als je met een stijve nek thuiskomt.

 
Meer informatie?

Florence
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Italië informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl