bijzondere plaatsen > Italië > Florence > Capelle Medicee

CAPPELLE MEDICEE

FLORENCE

Achter de Sint-Laurensbasiliek in Florence staat de Cappelle Medicee. Deze kapel bestaat uit drie delen. Als je binnenkomt dan kom je in het museum van de kapel. In het museum zijn schilderijen en beeldhouwwerken te vinden waarop verschillende leden van de de’Medici familie te zien zijn.

Naast het museum bestaat de kapel uit twee religieuze ruimtes. Als eerste de Sagrestia Nuova of de Nieuwe Sacristie. In deze ruimte zijn enkele graftombes van leden van de familie de’Medici te vinden. Deze praalgraven zijn ontworpen en gemaakt door Michelangelo.

 

De meest indrukwekkende ruimte van de Cappelle Medicee is de Capell dei Principi. Deze ruimte bestaat uit een schitterende met marmer versierde wanden vloeren terwijl het plafond prachtig is beschilderd. Deze ruimte straalt op alle manieren de rijkdom van de familie de’Medici.

 
Meer informatie?

Capelle Medicee
Florence
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl