bijzondere plaatsen > Italië > Florence > Santa Croce

SANTA CROCE

FLORENCE

De Santa Croce of de kerk van het Heilig Kruis is één van de mooiste en bekendste kerken in Florence. De kerk staat bekend om de vele grafmonumenten die er te vinden zijn. De Santa Croce is de grootste Franciscanenkerk ter wereld. Dit komt doordat de Dominicanen de Santa Maria Novella aan het bouwen waren en de Santa Croce minimaal groter moest worden.

Met de bouw van de kerk werd begonnen aan het einde van de dertiende eeuw en iets minder dan honderd jaar later was de bouw voltooid. Van de originele kunst in de kerk is niet veel bewaard gebleven aangezien in de zestiende eeuw Vasari de gehele kerk heeft gerestaureerd. De gevel stamt uit de negentiende eeuw.

 

De kerk is beroemd om zijn grafmonumenten. De Santa Croce wordt hierdoor soms ook wel het Pantheon van Florence genoemd. Enkele beroemdheden die er begraven liggen zijn Michelangelo, Vasari, Rossini, Machivelli, Ghiberti en Galileo Galilei. Dante heeft er een praalgraf maar hij ligt begraven in Ravenna.

 
Meer informatie?

Santa Croce
Florence
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl