bijzondere plaatsen > Italië > Florence > Galleria dell’Accademia

GALLERIA DELL'ACCADEMIA

FLORENCE

De Galleria dell’Accademia is één van de beroemdste musea in Florence. Het museum dankt zijn beroemdheid hoofdzakelijk aan de “David” van Michelangelo. Dit schitterende beeld stond oorspronkelijk op het Piazza della Signoria maar werd om veiligheidsredenen al in de negentiende eeuw verhuisd.

De Galleria dell Accademia werd opgericht in 1561 door drie kunstenaars. De bekendste hiervan was Vasari. Het was de eerste kunstacademie in Europa. Om de kunstenaars in spe van genoeg voorbeelden te voorzien werden verschillende kunstwerken van beroemde Italiaanse kunstenaars aangekocht voor de academie.

 

Al deze kunstwerken aangevuld met enkele werken van Michelangelo zijn nog steeds te bezichtigen in de Galleria dell’Accademia. Naast de werken van Michelangelo zijn er werken te vinden van Botticelli en Del Sarto. De Galleria dell’Accademia is één van de populairste musea in Florence.

 
Meer informatie?

Galleria dell’Accademia
Galleria dell'Accademia
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl