bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Florence > Santa Maria Novella

SANTA MARIA NOVELLA

FLORENCE

De Santa Maria Novella is een basiliek uit de dertiende eeuw aan het Piazza Santa Maria Novella. De bouw van de basiliek startte in 1221 nadat de bouwgrond werd toegewezen aan de orde van de Dominicanen. De basiliek is gebouwd op de plaats waar een oudere uit de negende eeuw stammende kapel te vinden was.

Een van de bekendste en beroemdste kunstwerken in de basiliek is de Heilige Drie-eenheid van Masaccio. Deze fresco is beroemd om zijn perspectief. Door de opbouw van de fresco met het gebogen cassettenplafond en de pilaren lijkt er diepte in de fresco te zitten. Dit was voor deze periode bijzonder knap en vernieuwend.

 

In de kerk zijn verder enkel prachtige kapellen te vinden. De beroemdste in waarschijnlijk de Strozzi-kapel. Deze kapel is ontworpen door Filippino Lippi in opdracht van Filippo Strozzi. Ook de Spaanse kapel met Frescoís van Andrea di Bonaiuto da Firenze is beroemd.

 
Meer informatie?

Santa Maria Novella
5x zien & doen in Florence
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl