bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Florence > Ponte Vecchio

PONTE VECCHIO

FLORENCE

De Ponte Vecchio is de bekendste brug over de Arno en staat symbool voor de stad Florence. De huidige brug stamt uit de eerste helft van de veertiende eeuw. Deze brug werd gebouwd nadat een oudere houten brug tijdens een overstroming verloren was gegaan. De brug heeft een totale lengte van 100 meter.

De brug is beroemd om de winkeltjes die op de brug te vinden zijn. Deze winkeltjes die uitsluitend uit juweliers bestaan, zijn als een soort uitstulpingen op en aan de brug gebouwd. Aan deze winkeltjes heeft de brug zijn karakteristieke uiterlijk te danken. Door deze winkeltjes is er op de brug bijna altijd politie te vinden.

 

De Ponte Vecchio is een van de bekendste en populairste bezienswaardigheden in Florence. De brug is hierdoor de gehele gevuld met toeristen die in de etalages van de juweliers aan het kijken en fotoís maken van elkaar met de Arno op de achtergrond. De Ponte Vecchio is in 1966 zwaar getroffen door een stormvloed.

 
Meer informatie?

Ponte Vecchio
Florence
Florence voor beginners
Florence bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl