PORTUGAL

BIJZONDERE PLAATSEN

Portugal

Portugal ligt op het Iberisch Schiereiland dat het deel met buurland Spanje en het Brits overzees gebied Gibraltar. Portugal ligt in het zuidwestelijke deel van het schiereiland en heeft alleen landsgrenzen met Spanje. In het zuiden en westen grenst het land aan de Atlantische Oceaan. Bij Portugal behoren ook de twee overzeese eilandengroen de Azoren en Madeira. Bij de toeristen staat Portugal voornamelijk bekend om zijn zuidelijk kuststreek de Algarve. Maar het land heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn de steden Porto, Lissabon en Coimbra meer dan het bezoeken waard. Er zijn in Portugal meerdere inschrijvingen op de werelderfgoedlijst van de Unesco te vinden. Veel van deze inschrijvingen liggen in de buurt van de hoofdstad Lissabon.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Portugal

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Portugal. Het Zuid-Europese Portugal biedt veel bijzondere plaatsen zoals historische steden, fraaie stranden, idyllische dorpjes en steeds vaker ook fraaie staaltjes van moderne architectuur.

Voor Portugal hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Portugal:

bijzondere plaatsen in Algarve
bijzondere plaatsen in Lissabon
bijzondere plaatsen in Madeira
bijzondere plaatsen in Porto

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN PORTUGAL

Algarve > Foia
Algarve > Fortalesa de Sagres
Algarve > Grotten van de Algarve
Algarve > Kasteel van Silves
Algarve > Praia Marina
Algarve > Sé de Faro
Lissabon > Castelo de São Jorge
Lissabon > Dievenmart
Lissabon > Gare do Oriente
Lissabon > Hiëronymietenklooster
Lissabon > Mercado da Ribeira
Lissabon > Oceanário de Lisboa
Lissabon > Sé Kathedraal van Lissabon
Lissabon > Trams van Lissabon
Madeira > Cabo Girão
Madeira > Fortaleza São Tiago
Madeira > Igreja do Colegio
Madeira > Jardim Botânico da Madeira
Madeira > Levadas
Madeira > Mercado dos Lavradores
Madeira > Museu da Baleia
Madeira > Old Blandy’s Wine Lodge
Madeira > Pico Arieiro
Madeira > Ponta de São Lourenço
Madeira > Rumstokerijen
Porto > Douro
Porto > Mercado de Bolhão
Porto > Real Companhia Velha
Porto > Ribeira
Porto > São Bento Station
Porto > Sé Kathedraal van Porto
Porto > Streetart in Porto
Portugal > Castelo dos Mouros
Portugal > Palácio da Pena
Portugal > Paleis van Sintra

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Portugal?

zonkalender Portugal
Portugal info
Portugal info

mooiste dorpjes van Portugal

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl