bijzondere plaatsen > Portugal > Madeira > Pico Arieiro

PICO ARIEIRO

MADEIRA

De Pico Arieiro mag dan wel net niet de hoogste piek van Madeira zijn, het is wel de drukst bezochte piek van het eiland. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de uitstekende bereikbaarheid van deze punt. Vanaf het parkeer terrein is het slechts enkele tientallen meters lopen naar dit fantastische uitzichtpunt.

Net onder punt zijn er verschillende winkeltjes en restaurants te vinden. Het prachtige uitzicht wordt jammerlijk verstoord door een enorme radarstation van het Portugese leger. Gelukkig is het mooiste uitzicht aan de andere zijde van het radarstation. Met helder weer kun je hier bijna het hele eiland zien en de omliggende eilanden.

 

Jammer genoeg is de Pico Arieiro met regelmaat gehuld in de wolken of in dichte mist waardoor er niets te zien is. Als je geluk heb kom je net voor de top boven de wolken uit en wordt je getrakteerd waanzinnige vergezichten. Vanaf de Pico Arieiro startten er meerdere wandelingen. De mooiste is die naar de Pico Ruivo.

 
Meer informatie?

Pico Arieiro
Madeira voor beginners
Madeira in 24 foto's
mooiste dorpjes op Madeira

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl