bijzondere plaatsen > Portugal > Lissabon > Trams van Lissabon

TRAMS VAN LISSABON

LISSABON

De meestal geel en soms rood gekleurde trams van Lissabon zijn zonder twijfel het bekendste vervoermiddel van de stad. De eerste tram werd in 1873 voorgetrokken door paarden maar niet veel later zouden de eerste kabeltrams gaan rijden. Vanaf het begin van de twintigste eeuw werden deze vervangen door elektrische trams.

De laatste jaren is het tramnetwerk in Lissabon steeds verder versobert. Van de 27 lijnen die ooit in gebruik waren zijn er tegenwoordig nog maar vijf over. De meeste hiervan worden bijna uitsluitend door toeristen gebruikt om zich op ludieke manier door de stad te vervoeren.

 

Naast de historische trams zijn er ook nog steeds drie kabeltrams in gebruik. Deze worden gebruikt om mensen te vervoeren tussen de hoger en lager gelegen delen van de stad. Dit zijn automatische trams die bemand worden door iemand die op de uitkijk staat.

 
Meer informatie?

Trams van Lissabon
Lissabon voor beginners
Lissabon top 10
Lissabon bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl