bijzondere plaatsen > Portugal > Algarve > Foia

FOIA

ALGARVE

Foia is het hoogste punt van de Algarve. Deze berg ligt op 902 meter hoogte en hoort bij het berg gebied Monchique. De berg ligt in de regio Faro. Bovenop de top zijn enkele radiostations te vinden en communicatie torens.

Vanaf Foia heb je een prachtig zicht op de regio van Faro. Aan de ene kant kijk je naar de vlakke kustgrond met de oceaan op de achtergrond. Aan de andere kant kijk je op het Portugese achterland. Op heldere dagen kun je ver kijken.

 

Vanaf Foia starten diverse wandelingen in en rondom de berg. Wie wil kan grotere en kleinere wandelingen maken. De natuur rondom de top is erg ruig en divers. Veel verschillende plant en diersoorten komen hier voor. Vooral in de lente is het er erg mooi. Op sommige dagen ruik je de wilde tijm en lavendel.

 
Meer informatie?

Foia
Algarve voor beginners
Algarve klimaatinfo
mooiste dorpjes van de Algarve

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl