bijzondere plaatsen > Portugal > Paleis van Sintra

PALEIS VAN SINTRA

PORTUGAL

Het paleis van Sintra ligt in het hart van het historische stadje Sintra. Het meest kenmerkende deel van het paleis zijn de twee enorme schoorstenen die bij de keuken horen. De oudste delen van het paleis stammen uit de dertiende eeuw maar het kasteel heeft door de eeuwen heen veel veranderingen ondergaan.

De binnenzijde van het kasteel is prachtig bewaard gebleven door de eeuwen. De prachtige stijlkamers, de schitterende tegeltableaus en sierlijk beschilderde plafonds zijn er van een ongekende schoonheid. In ieder ruimte is er wel een nieuwe verassing te vinden.

 

Het paleis van Sintra staat voornamelijk bekend om de prachtige tegelwanden die er in het paleis te vinden zijn. Sommige van deze tegels hebben prachtige patronen terwijl andere weer schitterende voordtellingen hebben. De kapel in het paleis mag je tijdens je bezoek zeker niet overslaan..

 
Meer informatie?

Paleis van Sintra
Sintra
Lissabon tips
Portugal voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl