bijzondere plaatsen > Portugal > Palácio da Pena

PALACIO DA PENA

PORTUGAL

Net buiten Sintra staat op de top van een heuvel het Palácio da Pena. Dit bijzondere paleis is gebouwd in de negentiende eeuw en is een typisch voorbeeld van de romantische stroming uit deze periode. Het paleis staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Het paleis is gebouwd op de resten van een klooster dat is verwoest tijdens de aardbeving van 1755. Door de verschillende bouwstijlen van het paleis wordt je in iedere kamer van het paleis opnieuw verrast. Met name de prachtig gedecoreerde plafonds zijn schitterend.

 

Het Palácio da Pena behoort tot de populairste toeristische attracties van Portugal en dit is te merken aan het groot aantal toeristen dat er rondloopt. Met name in de zomermaanden wordt het paleis en de rest van Sintra overspoelt door de toeristen.

 
Meer informatie?

Palácio da Pena
Palácio da Pena
Lissabon voor beginners
Lissabon tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl