bijzondere plaatsen > Portugal > Lissabon > Oceanário de Lisboa

OCEANÁRIO DE LISBOA

LISSABON

Het aquarium van Lissabon is te vinden in de nieuw aangelegde wijk Parque das Nações. Deze wijk is speciaal voor de expo van 1998 gebouwd. Op het moment dat het aquarium werd gebouwd behoorde het tot de grootste ter wereld.

Het museum is gebouwd op een kunstmatig eiland voor de Taag. Het eiland is te bereiken vanaf een grote dubbele loopbrug die van de ingang naar het eiland loopt. Boven de ingang worden met regelmaat grote en bijzondere exposities gehouden.

 

Het belangrijkste onderdeel van het aquarium is de grote centrale tank die het overgrote deel van de ruimte inneemt. De tank is twee verdiepingen hoog en vanuit elke hoek in het aquarium zichtbaar. In deze tank wonen onder ander haaien, manta’s, koffervissen en tonijnen.

 
Meer informatie?

Aquarium van Lissabon
Lissabon tips
Lissabon voor beginners
Portugal informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl