bijzondere plaatsen > Portugal > Lissabon > Hiëronymietenklooster

HIËRONYMIETENKLOOSTER

LISSABON

Het Mosteiro dos Jerónimos of het Hiëronymietenklooster behoort tot de populairste toeristische bezienswaardigheden in Lissabon. Het klooster ligt in de wijk Belém. Het klooster bestaat tegenwoordig uit een museum, een kerk en het eigenlijke klooster. De wijk Belém is vrij gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Met de bouw van het klooster werd gestart in het begin van de zestiende eeuw en werd in het einde van die eeuw afgebouwd. Het klooster werd gebouwd ter ere van de geslaagde reis naar Oost-Indië door Vasco de Gama. Deze ontdekkingsreiziger ligt in het klooster begraven.

 

Het Hiëronymietenklooster is gebouwd in de Manuelstijl. Deze typische stijl is vernoemd naar de opdrachtgever van de bouw Koning Manuel de Eerste. Sinds 1987 staat het klooster samen met de toren van Belém op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

 
Meer informatie?

Hiëronymietenklooster
Lissabon voor beginners
Lissabon tips
Lissabon bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl