bijzondere plaatsen > Portugal > Madeira > Ponta de São Lourenço

PONTA DE SAO LOURENCO

MADEIRA

Ponta de São Lourenço is het meest oostelijke deel van het eiland Madeira. Het is het meest droge en dorste deel van het eiland. Het zuidelijke deel van Madeira zou zonder het bestaan van de levadas er ongeveer hetzelfde uitzien. Mede door dit unieke landschap leent de Ponta de São Lourenco zich uitstekend voor een wandeling.

Tijdens deze wandeling zal je getrakteerd worden op waanzinnige vergezichten op steile rots kliffen, mini eilandjes en bij helder weer kun je zelfs Porto Santo zien liggen. De wandeling start bij de Abrabaai ongeveer vijf kilometer ten oosten van Caniçal. De wandeling neemt je mee naar de Casa do Sardinha; het meest oostelijke puntje.

 

Vergeet na de wandeling niet even naar het uitzichtpunt Ponta do Rosto te rijden hier heb je namelijk een prachtig zicht op beide zijdes van Madeira. Je kunt dan zowel het noordelijk als het zuidelijk deel zien. De verschillen tussen deze twee zijdes vallen dan nog meer op.

 
Meer informatie?

Ponta de São Lourenço
Madeira voor beginners
Madeira in 24 foto's
mooiste dorpjes op Madeira

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl