bijzondere plaatsen > Portugal > Madeira > Cabo Girão

CABO GIRAO

MADEIRA

De Cabo Girão is de hoogste zee klif van Europa en het behoort tot de hoogste ter wereld. Het fantastische uitzicht vanaf de klif en de glazenloopbrug die er boven is gebouwd is uniek. Er komen dagelijks dan ook vele honderden toeristen naar de Cabo Girão.

De Cabo Girão ligt ongeveer 580 meter boven de zeespiegel. Met helder weer kun je de terrassen en de Atlantische Oceaan beneden zien liggen. De terrassen worden gebruikt door boeren uit de omgeving. De grond aan deze klif schijnt enorm vruchtbaar te zijn. Om bij hun akkers te kunnen komen zijn ze aangewezen op een kabelbaan.

 

De Cabo Girão is met de komst van de glazenbrug uitgegroeid tot één van de bekendste en drukst bezocht toeristische attracties op Madeira. Rondom de ingang van het uitzichtpunt zijn meerdere winkeltjes en bars te vinden. Leuke bijkomstigheid is dat een bezoek een de Cabo Girão gratis is.

 
Meer informatie?

Cabo Girão
Madeira voor beginners
Madeira bezienswaardigheden
mooiste dorpjes op Madeira

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl