bijzondere plaatsen > Portugal > Castelo dos Mouros

CASTELO DOS MOUROS

PORTUGAL

Op een heuvel in het plaatsje Sintra ligt het Castelo dos Mouros. Van het oorspronkelijke kasteel is niet veel meer dan de oude vestingsmuren en enkele funderingen overgebleven. Toch zijn de Castelo dos Mouros zeker een bezoekje waard.

Het kasteel werd in de negende en tiende eeuw na Christus gebouwd door de Moren. De Moren hadden vanaf de achtste eeuw een groot deel van het Iberisch schiereiland in handen en probeerden dat via vele vestingen te verdedigen. De toren en de muren kunnen bezocht worden.

 

Vanaf de muren en torens heb je een schitterend uitzicht op Sintra, het Palácio da Pena en de omgeving. Bij helder weer heb je zelf goed zicht op de Atlantische Oceaan. Je vanaf Sintra naar het kasteel lopen maar er rijden ook bussen en taxi’s.

 
Meer informatie?

Castelo dos Mouros
Lissabon tips
Lissabon voor beginners
Portugal informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl