bijzondere plaatsen > Portugal > Madeira > Rumstokerijen

RUMSTOKERIJEN

MADEIRA

In het begin van de zeventiende eeuw werd het suikerriet al geïntroduceerd op Madeira. Al snel werd het eiland het grootste suiker producerende plaatsen ter wereld. Op het hele eiland waren er grote velden met suikerriet te vinden en slaven werden uit Afrika gehaald om de landen te bewerken. Door overproductie ontstonden er ziektes en liep de productie terug.

Van het suikerriet wordt op Madeira rum, melisse, aquardente en natuurlijk suiker gemaakt. Vandaag de dag zijn er op het eiland nog drie rietsuiker verwerkende fabrieken te vinden. Een in het dorpje Porto da Cruz, één in Calheta en eentje in Ribeiro Sêco bij de hoofdstad Funchal.

 

Begin april wordt begonnen met de verwerking van het suikerriet en draaien de fabrieken op volle sterkte. Deze rum stokerijen zijn overigens gewoon geopend voor het publiek en natuurlijk kun je de verschillende rum er ook proeven. Vergeet niet de “poncha” te proeven; het bekendste drankje van Madeira.

 
Meer informatie?

sterke drank in Portugal
Madeira voor beginners
Madeira bezienswaardigheden
mooiste dorpjes op Madeira

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl