bijzondere plaatsen > Portugal > Lissabon > Sé Kathedraal

SÉ KATHEDRAAL

LISSABON

De Sé kathedraal ook wel bekend als de kathedraal van Lissabon is de oudste en enigste overgebleven kathedraal in Lissabon. De kathedraal ligt in de wijk Alfama. Dit is de oudste nog steeds bestaande wijk van Lissabon. De kathedraal werd beschadigd tijdens de aardbeving van 1755 maar kon gered worden.

De kerk is gebouwd in de twaalfde eeuw op de resten van een oude moskee. De opdracht werd gegeven vrijwel direct nadat de stad door Koning Alfonso samen met de kruisridders de stad had veroverd. De eerste bisschop van de kerk was dan ook één van deze kruisridders.

 

De kathedraal van Lissabon is een van de populairdere bezienswaardigheden in Lissabon. De kerk kan dagelijks gratis bezocht worden maar is tijdens diensten gesloten voor het publiek. Het achterliggende klooster kan tegen een kleine entree ook bezocht worden.

 
Meer informatie?

Sé Kathedraal
Lissabon voor beginners
Lissabon tips
Lissabon top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl